På grund af alvorlig sygdom i firmaet:

  • HvepseEksperten.dk og for: skadedyrsguide.dk

Så overtager andre firmaer alle fremtidige ordrer. Kontakt dem sådan:

Duer

Hvordan duemider ser ud

Der findes mange forskellige arter af mider. De lever som rovdyr, planteædere og snyltere. Duemiden er en blodsugende snylter hos duen. Den er ca. 1 cm lang og ligner lidt et æg i sin form

Hvordan duemider lever

Duemider lever længe. Sædvanligvis mellem 2 - 4 år. De lever af at suge blod fra duer. Hanner tager kun næring til sig 1 gang om året, hvorimod hunner er nødt til at have føde mellem hvert hold æg, hun lægger. Duemiderne indtager selvsagt deres føde direkte på duerne, og mellem måltiderne lever de i sprækker og revner i nærheden af duerne. En ny udklækket duemide derimod sætter sig fast på en due i ca. 1 uge og suger til sig! Så forsvinder den, for lidt senere at vende tilbage og gøre det samme igen. Denne proces bliver ved hele udviklingstiden igennem, indtil den er blevet voksen!

Hvilke skader duemider forårsager

Duemider kan ikke leve af menneskers blod, men hvis de kommer i kontakt med mennesker, kan de bide så hårdt, at det gør decideret ondt. Det sker typisk, hvis de lever et sted, hvor der tidligere har holdt duer til. Når disse ikke længere er tilgængelige, leder duemiderne efter mad andre steder, og på den måde kan de ved et uheld støde ind i mennesker, som de så forsøger at tappe blod fra.

Kunne man tale med en due, ville man nok få at vide, at duemider er et forfærdeligt skadedyr! For de kan være virkelig slemme ved duerne - suge så meget blod, at duerne kan dø af det.

Hvordan man får bugt med duemider

Det er bedst at bekæmpe miderne i sommerperioden, for i den periode er de mest aktive. Man kan gøre det med et insektpudder, som man pudrer med i revner og sprækker, hvor de opholder sig. Som omtalt før lever de ofte på steder, hvor duer tidligere har holdt til, og her er det essentielt at få gjort grundigt rent, så alt er fjernet efter duerne. Vær opmærksom på at duemider kan leve meget længe uden føde, så selvom der er gået en rum tid, siden duerne har forladt stedet, kan man stadig godt støde på duemider!

Er der brug for en større bekæmpelse end grundig rengøring og behandling med insektpudder, anbefales det at kontakte en skadedyrsekspert.